Sunday, September 27, 2015

Edisi Berangan: Perpustakaan di Rumah

  20 comments    
categories: , ,



Aku ada masalah ni.. Aku beli banyak buku tapi aku tak taw nak letak kat mana

Hahah.. Bilik aku kecik, sayang buku-buku tapi tulah.. nak simpan pun makan space

Aku pun google-google design rak buku yang sesuai untuk bilik kecik tapi.. macam tak de jer

Nantila tengok kat katalog Ikea pulak





Kan best kalau ada rumah besar, bolehlah buat macam ni.. Hehe.. petang-petang boring tak tahu nak buat apa, jerebu plak tu, bolehla baring-baring baca buku.. Bliss... :)





Kalau buat macam ni pon okay kot.. jimat space kan.. Buat kat ruang tamu pon boleh, dengan syarat tinggi lah sket siling.. Tak tinggi pon takpe rasanya.. kalau dapat buat 2 baris rak pun dah cukup sebab buat keliling kan.. Aku macam pernah tengok rumah orang buat gini, tapi tak ingat.. ke tengok dalam tv? Hmmm..





Hahh.. amek ko banyaknya buku.. Syok tengok lah.. Tapi nak membersihkan habuk-habuk kat buku-buku yang kat atas2 tu jenuh gak tu.. Hahahahah! 




Oklah selamat berhujung minggu.. Jerebu teruk ni.. Kalau keluar pakailah topeng jerebu.

Stay healthy ye semua! 

Bye!


20 comments:

  1. Kalau saya ada rumah sendiri dan ada duit lebih, saya memang nak ada mini library dalam rumah.

    ReplyDelete
  2. Kita sama la... byk buku... saya ada saya ada satu rak buku dlm bilik... tapi dua space atasa dah letak baju2 harian anak2... so tinggal 2 space bawah... tapi mmg tak muat la buku... hari tu saya dah saring buku2 yg dah baca n lama... saya jual pada paper lama... sedih (T_T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. sy pon selalu jual pada paper lama or pusat recycle.. sedih dan sayu :(

      Delete
  3. Aku bukanlah pembaca buku yang setia, tapi aku baca komik.
    Gambar ke-3 tu macam best giler kalau ada.
    Bayangkan rak ruang atas tu semuanya penuh dengan komik...Huyooooo...
    Sure best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon banyak kumpul komik gempak starz tu.. sayang woo.. nantilah klu ada rumah sendiri, boleh buat tu.. hehe

      Delete
  4. skrg ni zaman internet, byk dh dpt infor xyah beli buku., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi wak, feeling dapat pegang buku scr fizikal tu lain macam sket. hahahah

      Delete
    2. feeling pegang buku tu takkan sama derrr.. itu sbb aku tak penah beli e-book.

      Delete
    3. klu pegaNg buku kertas ni jadi high sket LOL

      Delete
  5. haaaa boleh jadi mereng kejap bila tengok mini lib mat salleh ni semua. especially org gila bauku mcm aku ni ha, wuwuwuw :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. jeles aku menengoknya. huhuhu (T-T)

      Delete
  6. Hahaha...rak buku yang beli kat Aeon dah penuh. Nak beli satu lagi rasanya kena tunggu sampai bilik dah bersepah kot =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus2.. beli jgn x beli.. ksian buku2 bersepah. :D

      Delete
  7. hai Raz, kak ana singgah sini, memang best ada perpustakaan sendiri di rumah ni,kak ana mulakan dengan membeli rak2 pasang siap dan tambah sedikit demi sedikit bila bilangan buku bertambah.:)

    ReplyDelete
  8. Salam, hahaha aku pun sukeee berangan nak ade library dlm rumah...tapiiiiii, mak aku kata menyemak je...hahahaha...sedeyy~
    owh aku suke yg buku banyak2 gila tu, mcm muzium..so that bila nak cari buku, aku akan tiup dulu habuk...fiuhhh~ mcm dalam movie kan...hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh komain.. nak kena tiup2 dulu sebelom baca.. takut nanti klua lipas plak, ahahha

      Delete
  9. Aku rasa yg rak buku kat atas je tu nampak menarik. Rumah pun x nampak serabut. Tapi, kalau aku ada rak camtu pun, maybe x penuh la buku yg ada.

    Aku x brp minat sgt buku. Asal aku baca buku je, mood ngantuk terus on. Tapi bila baca dr laptop/ smartphone boleh pulak aku tahan. Mybe sbb aku minat benda2 IT kot. Hmm entahlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la jugak sbb still membaca.. e-book pun bagus sebab mengurangkan penebangan pokok. eco-friendly la kiranya ko ni. hahah

      Delete

sila komen jangan segan-segan :)